Voetbalfeest op sociale netwerken

Wat was het een feest gisteravond op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam! En op veel andere plaatsen in Nederland werd volop genoten van de spannende halve finale tussen Nederland en Uruguay. De ontlading was enorm en dat duurde urenlang. Fantastisch! En niet alleen in huiskamers, kroegen en op straat werd genoten van de wedstrijd en de mooie prestaties. Ook op sociale netwerken deelden buitengewoon veel mensen hun visie op de wedstrijd en lieten Twittervrienden weten hoe zijn hun voetbalavond beleefden. Met tweets, foto's en veel enthousiaste geluidsfragmenten. Ik stond zelf in een bomvol café in Rotterdam (samen met nog wat andere twitteraars, zag ik via Foursquare). Het is al jarenlang een gewoon op Twitter om evenementen op afstand te delen. Real time. En die gewoonte koester ik, en velen met mij.

Ook op andere sociale netwerken gaan voetbalfans uit hun bol. Hyves staat er bol van, Facebook uiteraard ook. Vandaag zag ik ook een bijzondere CNN-subsite, speciaal voor het WK, waar je kunt zien over welk voetballand het meest wordt gesproken op Twitter. Ik vermoed dat het zondagavond wel eens een héél grote Nederlandse vlag kan worden! Speciaal voor de gelegenheid heb ik linksboven op deze blog een toepasselijk vlaggetje geplaatst. Hup Holland!