Workshop Online Communicatie & Social Media voor communicatieprofessionals

Op 24 juni mocht ik een workshop verzorgen bij FourMonths in Zeist. Ik vond het erg leuk zoveel enthousiaste communicatieprofessionals in te wijden in de wereld van online toepassingen en social projectcommunicatie. Je zou misschien denken: waarom ga je over communicatie vertellen bij een groep communicatieprofessionals? Wel, mijn ervaring leert dat op veel communicatieafdelingen de online prioriteit nog niet echt heel hoog is. En dat het aansturend management van de afdeling soms de rem op online ontwikkelingen zet. Tegelijkertijd rijst wel de wetenschap dat er 'iets met sociale media moet'. Maar vaak wordt binnen communicatieafdelingen nog echt de nadruk gelegd op het bestaande communicatiespectrum. Met als online component de corporate website. Prima natuurlijk, maar er is veel laaghangend fruit op het gebied van online communicatie. 

Bovendien is het echt de hoogste tijd dat online communicatiestrategie synchroon gaat lopen met bedrijfsdoelen en -belangen. Dat gebeurt nog te weinig. Op basis van het door mij ontwikkelde model gaf ik tijdens mijn workshop aan welke aandachtspunten te vaak onderbelicht zijn en welke winstpunten te behalen zijn. Ik benadrukte de hoofdonderwerpen corporate communicatie, innovatie en productontwikkeling, bedrijfsvoering en kennisborging.
Vogelvrij  Ik vond het een enorm leuke middag met enthousiaste en actief luisterende en participerende professionals. het was weer genieten! Ik zat fijn in mijn mojo. Op dat soort momenten voelt werken niet als werken. Vrij als een vogeltje! 

Oh ja: omdat nog een groep professionals mijn workshop mag gaan volgen (er was een wachtlijst! Wauw!) wacht ik met het publiekelijk vrijgeven van mijn presentatie. Komt een andere keer. Echt!

Ook leuk: ik gebruikte tijdens deze workshop mijn gloednieuwe beamer voor het eerst! Echt blij mee! Want ik geef tegenwoordig zo vaak workshops, masterclasses en speeches, dat het fijn is om mijn eigen gear te hebben. Dan behoort het geneuzel met beeldschermresoluties hopelijk snel tot het verleden. Bijkomend voordeel: thuis voetbal kijken met de beamer! :-)