Online communicatie en sociale media voor communicatieprofessionals

Op 24 juni en 1 juli mocht ik een workshop verzorgen bij FourMonths in Zeist. Ik vond het erg leuk zoveel enthousiaste communicatieprofessionals in te wijden in de wereld van online toepassingen en social projectcommunicatie! Op deze pagina stel ik mijn presentatie beschikbaar voor de aanwezigen. Wellicht dat ik veel informatie op je heb afgevuurd, en nu heb je de gelegenheid om e.e.a. nog eens na te lezen. In de presentatie vind je de tips die ik noemde tijdens de twee workshops. Andere informatie kwam weer alleen in mijn eigen verbale toelichting aan de orde (het voorbeeld van de woningstichting in het Groene Hart, met de Hyvesgroep van bewoners). Die uitgesproken tips moet je er dus zelf even bij herinneren. :-)

Aanvullend op de presentatie wil ik je ook voorzien van wat extra weblinks. Deze tref je onderaan deze pagina. Ik kreeg van deelneemster Margot wat handleidingen van vakgenoten toegemaild. Dank daarvoor. Maar ik had eigenlijk al maatwerk informatiewijzers voor jullie gemaakt (want de inhoud ervan was mij uiteraard al bekend). ;-) Omdat ik bij deze crowdsourcing op jullie eigen initiatief waardeer, plaats ik hierbij de link naar de online versie van de aangedragen twitterhandleiding van collega en gewaardeerde twittervriend Paulus Veltman. Dan bewaar ik de mijne met eigen tips voor mijn leergang. :-) Hierbij ook mijn cheat sheet voor gebruik van LinkedIn:">> 'Handleiding Netwerken met LinkedIn'. En ook hier enkele tips voor zakelijk twitteren (uit het interview met mij in het Parool.

Ik ben hartstikke benieuwd naar jullie reacties op de workshop. Let's stay in touch!

Hartelijke groet,
Jojanneke

Online Communicatie & Social Media voor commprofessionals fourmonths on Prezi
Weblinks


>> Addictomatic | Typ een trefwoord in (bv. Femke Halsema, Vodafone, Klaas Jan Huntelaar, Jojanneke of Nederland-Kameroen) en laat je verrassen!
>> Twitter Search | zoek op trefwoord in Twitterland
>> Twittergids.nl | de goudengids van twitterend Nederland (indexering op trefwoorden uit Twitterbio's)
>> De aswolk - KLM goes social | Een interessante social case van KLM (tip van Chantal!)
>> Marketeers nog onervaren met sociale media (enkele cijfers) | Marketing Online
>> Nog wat feiten en cijfers op een rijtje
>> ZZP'ers scoren met sociale media | ZZP barometer
>> 'Vrouwen geven liever chocolade, hun schoonmoeder of luxegoederen op dan hun sociale media' | Express.be
>> Nuts About Southwest | een überslimme corporate blog


Enkele genoemde platforms en programma's
>> Ning.com | sociaal platform over je eigen thema. Let op: binnenkort uitsluitend betaalde versie online! Er zijn alternatieven, daar blog ik binnenkort over.
>> BaseCamp | online samenwerken aan projecten
>> WikiSpaces | maak je eigen wiki (privé of openbaar)
>> Flickr.com | online foto's publiceren en delen
>> SlideShare | deel je powerpointpresentaties online - en snuffel door die van anderen!
>> Social Media Release | persbericht nieuwe stijl (je wilt nooit meer terug!)
>> Hoe monitor je je merk online? Gebruik diverse tools, bijvoorbeeld...
     - SocialMention
     - Google Alerts
     - Technorati

  
Links naar blogposts op EosBlog over online communicatie en social media

>> 'Tien concrete voordelen van corporate blogs'
>> 'Wat is de toekomst van corporate websites?'
>> 'Hoe selecteer je de ideale bedrijfsblogger?'
>> 'Negativiteit op je blog? Houd het hoofd koel!'
>> 'Hoe werkt RSS precies? Deze clip onthult alles!'

Tip: leergang Online Communicatie & Social Media
Ook had ik het over mijn blended learning leergang (e-learning met een in real life component) Online Communicatie & Social Media voor communicatieprofessionals. Je leest er
HIER meer over (globale inhoud). Heb je interesse in de leergangkrant (papier of pdf)? Stuur me dan alsjeblieft even een mailtje, dan zet ik je op de lijst geïnteresseerden. Ik houd je dan op de hoogte via een eenmalige digitale nieuwsbrief en je ontvangt dan de leergangkrant (ligt nog bij de drukker, komt er nog aan!). In de leergangkrant lees je dan alles over welke inhoudselementen in de leergang aan de orde komen.

Nogmaals hartelijk dank voor de aandacht / belangstelling en de gezellige middag!