Zelf lopen op de maan - Google Moon

De afgelopen dagen stond medialand voor een groot deel in het teken van de maan. Om precies te zijn: de eerste maanlanding veertig jaar geleden. Het ging over 'believers' en 'non-believers', en ook de inspirerende verhalen van Govert Schilling klonken op radio, televisie en twitter. Ik heb mijn auto geparkeerd om nog wat langer te kunnen luisteren naar het radio 1-interview met Schilling. Wat praat die man met passie over zijn vak! De genegenheid voor de maan is mij niet vreemd. Ruimtebeelden vind ik prachtig, maar ook vanaf de aarde ziet onze natuurlijke satelliet er schitterend uit. Je kunt nu de maan ook gemakkelijker bekijken, vanaf je beeldscherm. Download de nieuwste versie van Google Earth, en je krijgt Google Moon er zomaar bij. Via je browser kijken kan ook! Met hoge resolutiebeelden! Als dit komkommertijd is, hoop ik op meer van dit soort nieuwtjes...

Googlemoon