Ivo en Ahmed

IvodebenaderbareGisteren was de laatste dag dat Rotterdammers Ivo Opstelten als burgervader had. En ik moet zeggen: ik mis hem nu al. Ik heb goede herinneringen aan Ivo de Benaderbare. In de tijd dat ik communicatieadviseur bij dS+V (gemeente Rotterdam) was, mocht ik samen met alle andere beleidsambtenaren een dag op stap met functionarissen die meer 'op straat' te vinden waren. Parkeerfuntionarissen, straatvegers, bewakers van de Maastunnel... En onze burgervader deed mee. Harken, vegen, en samen met ons nadenken over wat de 'straatfuncties' nodig hebben om hun werk nog soepeler te laten verlopen. Ik vond het prettig dat onze burgervader meedeed. En liet zien dat hij werkelijk betrokken was.

Toch ben ik ook blij met onze nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij is een prachtig voorbeeld van iemand van een andere afkomst dan de Nederlandse, maar die zich inmiddels meer ingeburgerd voelt dan een kroket. Hij is niet alleen volledig bekend met de Nederlandse samenleving, maar kent ook de overheid goed, als staatssecretaris weet hij van de bestuurlijke hoed en rand. Ik ben benieuwd hoe Ahmed het zal doen. Hij is wat mij betreft van harte welkom. Ik ben benieuwd hoe hij zich redt uit penibele situaties. En hoe hij successen zal vieren.

Toch wil ik in mijn blogbijdrage van vandaag nog even benadrukken hoe benaderbaar Ivo Opstelten is. Deze gratis Boomerangcard vond ik twee jaar geleden in een lokaal café. het was de promotiekaart voor Camping Rotterdam op het Noordereiland. En deze prent is een van de redenen waarom onze burgervader werkelijk niet alleen Ivo de Benaderbare is, maar ook nog eens veel humor heeft.

Ivo, bedankt!

Zie ook:

>> Uitgebreid NOS-interview met Ivo Opstelten. Kijk en smelt.