Webtoepassingen horen erbij - ook bij overheidscommunicatie

Vandaag mag ik een presentatie over 'web awareness' geven voor alle communicatieadviseurs van de gemeente Utrecht. Erg leuk, want in mijn werk als communicator merk ik dat bij sommige organisaties de gewoonte om webtoepassingen te gebruiken nog niet vanzelfsprekend is. Terwijl er een wereld te winnen is! Ik verwacht dat het gezelschap vandaag een gemeleerd publiek vormt. Waarschijnlijk heeft iedereen al wel iets op het net gedaan, of dat nu via Hyves is of op zijn/haar gemeentelijke (of project-)website. Ik hoop dat het een middag vol inspiratie wordt, en dat het gebruik van webtoepassingen een meer vanzelfsprekende overweging wordt in project- en overheidscommunicatie. Er zijn al best veel voorbeelden van ambtenaren die online aan het pionieren zijn (daar kom ik later deze week op terug), maar in communicatie (hoe wonderlijk ook) is het nog geen gemeengoed.

We gaan het meemaken vanmiddag!