Overheidscommunicatie: zoek de juiste online balans

Gisteren mocht ik een presentatie geven voor de communicatieadviseurs van de Gemeente Utrecht. Altijd leuk om het digitale woord te verspreiden! Ik vond het leuk om te zien dat het kennispeil (zoals verwacht) nogal divers was. In een presentatie kun je daarom per definitie niet iedereen compleet gelukkig maken, maar wel aanzet geven tot nieuwe ontwikkelingen. Na afloop hoorde ik van deze en gene wel dat wat aspecten uit mijn presentatie net even een ander licht op bestaande projecten en visies scheen. Bijvoorbeeld mijn gewoonte om projecten waar ik aan werk, even te Googlen. Want als communicatieadviseur weet je natuurlijk precies welke middelen je naar de buitenwereld communiceert...maar wat een ander over je project zegt? Naar die kennis moet je toch echt op eigen initiatief naar op zoek. En zie zoektocht gaat nu eenmaal verder dan een informatieavond met burgers, bewoners en buitenlui. Bij wijze van spreken.

Ook vond ik het leuk om enkele bekende gezichten uit eerder werkkringen terug te zien. Het is fijn om te zien hoe het hen vergaat, en dat ze voldoening krijgen uit het werk dat ze doen. Ik vond het een fijne middag!

Bij deze publiceer ik ook hier mijn presentatie. Verwacht vooral geen staatsgeheimen, wel een verfrissend geheel. Natuurlijk ben ik er niet bij als je de presentatie bekijkt; de levendige discussie (leuk!) die tijdens de presentatie ontstond, moet je dan helaas ook ontberen. Maar toch...veel plezier!

Ook werden er filmpjes getoond over het Webteam van de Gemeente Utrecht, en werden er ook meningen verzameld op straat (filmpjes gemaakt door Edial Dekker en Kamiel Blom, goed werk!).

LEES OOK >> 'Minister Verhagen en zijn bier-getwitter' - De Pers