PayPal personaliseert betalingen met PayPal.me

Op de website PayPal.me (van PayPal) kun je snel betalingen ontvangen via een speciale landingspagina. Bijvoorbeeld paypal.me/jojanneke. Kies je 'betaalnaam' zorgvuldig; je kunt deze naam niet meer veranderen. Deze blijft gekoppeld aan je PayPal-account. Je kunt natuurlijk wel een ander PayPal-account openen, maar dat is wellicht wat rigoureus. 

PayPal.me

Je mag één actieve PayPal.me-link per PayPal-rekening hebben. Een profielpagina ziet er bijvoorbeeld zo uit: 

 

WIE ZAL DAT BETALEN?

Voor betalers kost de service niets (behalve het overgemaakte bedrag uiteraard); de transactiekosten worden voldaan door de rekeninghouder. De transactie kosten bestaan uit een klein basisbedrag per transactie (0,35 euro) plus een percentage van het overgemaakte bedrag (deze samenstelling is vergelijkbaar met ticketingservices als Eventbrite). Dit percentage is afhankelijk van de omvang van het overgemaakte bedrag. Voor zakelijk accounts geldt dat het percentage daalt naarmate de maandelijkse bedragen - die via PayPal.me zijn betaald - stijgen.

Als je je PayPal.Me-link hebt ingesteld op 'Vrienden en familie', is het ontvangen van geld in euro's en van personen binnen de EU gratis. Als je een zakelijke PayPal-rekening heeft of als u wel 'Vrienden en familie' heeft geselecteerd, maar de persoon die u terugbetaalt PayPal Aankoopbescherming heeft aangevinkt, is de betaling een 'Goederen en services'-betaling. Dan betaal je de standaard PayPal-kosten.


Als je je PayPal.Me-link hebt ingesteld op 'Vrienden en familie', is het ontvangen van geld in euro's en van personen binnen de EU gratis. Als je een zakelijke PayPal-rekening heeft of als u wel 'Vrienden en familie' heeft geselecteerd, maar de persoon die u terugbetaalt PayPal Aankoopbescherming heeft aangevinkt, is de betaling een 'Goederen en services'-betaling. Dan betaal je de standaard PayPal-kosten.

Even advocaat van de duivel spelen: we hebben ook TransferWise al; het betaalplatform waarmee je geld over de grens kunt sturen zonder extra kosten. Er wordt via TransferWise een vast bedrag aan transactiekosten van het overgemaakte bedrag afgehaald, dus geen extra percentage. Dus zonder dat banken of andere services eraan verdienen. Wat voegt PayPal.me toe aan the equation? Ik denk dat dit een valide vraag is. Waar kies jij voor? Gepersonaliseerd of voordeliger? 

MAKKELIJK EN VEILIG

Het wordt gemakkelijk gemaakt om onderling geld over te maken. Ik vraag me af hoe vaak men hier gebruik van gaat maken. Is het teveel moeite om een bank-app te gebruiken? Deze hebben we immers ook in onze handpalm. Op zich is de 'omrit' via PayPal wel een betrouwbare en het geeft een extra veilig gevoel. Het biedt het gemak van betalen met een wachtwoord, en betalen aan webwinkels is ook prettig via PayPal. Hoe minder vaak je sensitieve informatie intoetst online, des te veiliger. En PayPal is voor velen toch een 'extra potje' naast de eigen bankrekening(en).

AUTORESPONDERS?

Ik zie wel mogelijkheden voor het voldoen van kleine bedragen voor e-books, cursussen, bijeenkomsten e.d. Hiervoor zou wat mij betreft wel een mogelijkheid ingebouwd moeten worden om autoresponders met actieve weblinks (bv. verwijzingen naar downloadable documenten en/of video's) en embeddable informatie (YouTube video's bv.) te verzenden met of direct na de betalingsbevestiging. Ik kon niet op de Veel Gestelde Vragen-pagina ontdekken of dit tot de mogelijkheden behoort. Wordt vervolgd dus!

Lijkt het jou iets? Betalen via een onepager gekoppeld aan PayPal?