Periscope maakt muten van intensieve scopers mogelijk

Sommige scopers zenden zeer veelvuldig uit. Vaker per dag. Sommigen aan de lopende band. Periscope heeft nu een functionaliteit toegevoegd aan de app, waarmee je de push notificatie (pop-up op je smartphone scherm) van deze scopers kunt stopzetten. Dit is iets anders dan de functie die al eerder in de app was geïntegreerd, en waarmee je álle push notificaties kunt stoppen. Met de nieuwe feature kun je dus iets meer maatwerk toepassen op je eigen Periscope timeline beleving.

Periscope Mute Feature

Als je iemand mute, verschijnen de scopes van diegene nog wel in je Periscope feed, maar je krijgt er geen pop-ups meer op je schermpje. Vind ik wel handig, want ik zap regelmatig tussen scopes, en dan vind ik het vervelend als daar pop-ups overheen komen. Het verstoort mijn interactie met broadcasters. Push notificaties zijn heel krachtig voor marketingdoeleinden, maar ze kunnen ook uitermate irritant zijn. De tijd dat je dat moest tolereren ligt dus achter ons. Yay.

Dit betekent dus ook dat als je meer kijkers voor je scopes wilt, er rekening mee moet houden dat je volgers jouw notificaties mogelijk niet zien. Mijn tips hiervoor:

1. Promoot je scopes via de Twitter timeline (kondig op diverse momenten aan - zonder te spammen);

2. Zorg dat je uitstekende titels schrijft voor je scopes, zodat ze wel het door jou gewenste publiek trekken in de Periscope- en Twittertimelines. 

En je WILT kijkers op Periscope. Gisteren blogde Periscope dat iedere dag 25 JAAR aan live streams wordt gekeken. IEDERE DAG. Daarbij heeft Periscope de global feed verbeterd, waarmee je boeiende scopes over de hele wereld kunt ontdekken. Nu nog wachten op een oersterke zoekfunctie.

Dat wordt nog wat met dat internet. ;-D