Nooit meer iets vergeten

Ooit was ik zo iemand die altijd alles onthield. Telefoonnummers had ik altijd paraat. Ik vond in 2002 de gedachte dat ik ooit een telefoonnummer (en sofi-nummer, bankrekeningnummers, nummers en allang niet actueel meer zijnde adressen van basisschoolvriendinnetjes) níet uit mijn hoofd zou kennen, volstrekt absurd. Vond dat verloedering van de grijze massa. Degeneratie van de hersenpan. On-ac-cep-ta-bel. Inmiddels weet ik alleen de telefoonnummers van mijn beste vrienden. Helemaal niet erg. Maar het betekent ook dat het niet meevalt om ál die toffe apps, weblinks en sites te onthouden die je ooit zo superenthousiast ontdekte. In 2005-ish ontdekte ik Bloglines. Allang opgeheven natuurlijk, maar inmiddels is de vervanger, Delicious, ook allang vergeten door iedere online goeroe - eh, ik bedoel - ook nog steeds een heel nuttige tool voor het bookmarken van online bronnen.

Ik gebruik het  iedere dag. Iedere dag. Nu bijna tien jaar. En ik heb er echt heel veel aan. Je kunt er bronnen voor projecten mee bundelen, inspiratie opdoen voor blogposts, jezelf scherp houden op vakgebied, je eigen publicaties bijhouden, bronnen verzamelen voor onderzoek en/of scripties...en alles met trefwoorden, tags, bundles en filters. 

Mocht men het niet hip vinden: toch werkt het voor mij. Evernote is ook erg handig. Gebruik ik ook. En ook Remember The Milk en andere handige tools ken ik. Maar Delicious blijkt toch mijn dagelijkse maatje voor het borgen van bronnen. Je kunt er besloten en openbaar links opslaan. Dat is handig, want niet iedereen hoeft te weten hoe jij toch die geweldige fitnessoefeningen hebt geleerd die jouw kipfiletjes en cellulitis als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Of hoe jij in het weekend zit te knutselen met papier. Jij, online professional. Ha, dat gaat ze toch niet aan! Ghe. ;-)

Delicious. Old skool. But I love it. Here you go.