TEDxDelft talk 'Helping The Invisible' nu online

Sommigen van mijn bloglezers weten dat ik, naast alle activiteiten voor OnlineComm Academy en mijn opdrchtgevers, ook actief ben met het project WeesWijzer, dat ooit in 2007 startte als label 'Blogging For Good' in mijn bedrijf. Inmiddels weten meer mensen waarom ik hier zo mee bezig ben: omdat er 34.000 weeskinderen in Nederland leven, die allemaal ontzettend hun best doen om het beste van hun leven te maken. En omdat er maar relatief weinig mensen zijn die hier van weten. Velen denken dat weeskinderen allemaal goed en liefdevol worden opgevangen en verzorgd in Nederland. Dit is een misvatting. Ik weet er alles van; ik werd zelf wees toen ik veertien jaar was. En ik ken er heel veel die soortgelijke ervaringen hebben. In alle landen leven weeskinderen. In de westerse wereld is dit onderwerp een onderschoven kindje. Daarom stel ik dit aan de kaak in mijn TEDxDelft talk 'Helping The Invisible', die sinds zondagavond online staat op het internationale TEDx videokanaal. En het komt geen dag te vroeg.

Hier is 'ie.

Samen met het TEDxDelft team en een aantal zeer fijne en gelukkig ook kritische vrienden heb ik hier negen maanden aan gewerkt. Je zou kunnen zeggen dat ik in die tijd een kind had kunnen krijgen. Wel, zo voelt het ook. En dit kind gaat hopelijk heel erg veel mensen bereiken, in de missie om meer bewustwording te kweken over de situatie waar zo ontzettend veel weeskinderen in westerse landen in verkeren. 

MOCHT JE IETS WILLEN DOEN, DAT KAN! 

En wel op de volgende manieren:

1.) DEEL DEZE VIDEO via je social media kanalen, via e-mail, via wat voor manier je ook passend vindt. Normaliter vraag ik niet expliciet om het delen van mijn posts of video's. Nu wel. Niet voor mezelf. Voor die 5.760 kinderen die hun ouders kwijtraken. WANT IEDERE DAG RAKEN 5.760 KINDEREN HUN OUDERS KWIJT.

JA. ECHT ZOVEEL.

2.) Koop en lees het boek 'Zo, nu ben je wees' (of het Engelstalige 'So, you're an orphan now'), als je meer wilt weten n.a.v. deze TEDx talk.

3.) Ik ben regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Heb je 'iets' met weeskinderen en heb je een paar uurtjes over per maand? Neem contact met me op. Wie weet hebben we een match.

4.) Stel mij een vraag, als je een weeskind in je omgeving hebt en je weet niet precies wat je kunt doen.

5.) Heb je contacten met de media en vind je dat de wereld hier meer over moet weten? Stuur de link van deze TEDxDelft talk met een link naar www.weeswijzer.nu naar je contactpersoon. Wie weet kunnen we nog meer mensen helpen.

6.) Doe ZOMAAR iets geweldig fijns voor een weeskind of halfwees in je omgeving. Ook als het lijkt dat er niets nodig is. Want dat is er namelijk meestal wél. Alleen zien we dat niet.

Alvast heel hartelijk dank voor je medewerking. 

:-)