Sociale media werken supersnel - binnen een uur hulp voor weeskind

BriedeCasseseWeesWijzer.nu. Wie me een klein beetje gevolgd heeft weet dat WeesWijzer het sociale project is van Eos Online Communicatie. Het is een digitaal platform in oprichting (maar een webplatform is eigenlijk nóóit af, nietwaar) over en voor weeskinderen in Nederland. Deze week deed zich een acute situatie voor en mijn voorkeur voor gebruik van sociale media leverde binnen het uur een mooie oplossing op. Dankzij Briedé Cassese Advocaten & Mediators. En daar ben ik buitengewoon gelukkig mee. Lees en ontdek hoe razendsnel en hartverwarmend sociale media kunnen werken!

Ww1
 

Want wat was er aan de hand? Ik werd deze week gebeld door een meisje van 18 jaar, laten we haar Marije noemen (dit is niet haar echte naam. Om privacyredenen is haar naam gefingeerd). Marije verloor anderhalve week geleden haar moeder. Haar ouders zijn negen jaar geleden gescheiden en sindsdien woont Marije met haar moeder samen. Tijdens hun vakantie is Marijes moeder overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Ineens staat Marije er nu alleen voor. Diverse instanties werden uiteraard geïnformeerd over het feit dat haar moeder is overleden. Dat betekent in sommige gevallen dat Marije het risico loopt sommige rechten te verliezen op financieel gebied. En dat terwijl ze wel iets anders aan haar hoofd heeft. Sommige situaties zijn zo acuut dat er snel gehandeld moet worden om eventuele schade te voorkomen. Ik ben ZO blij dat Marije contact met me heeft opgenomen. Ze vond WeesWijzer.nu via internet. Toen ik haar mailtje zag ben ik direct aan de slag gegaan. Op Twitter heb ik een spoedoproep gedaan voor juridische hulp. En die vonden we binnen één uur. Fantastisch dat er zo snel werd gereageerd! Werkelijk hartverwarmend. We hebben telefonisch contact gehad en al wat advies gekregen, en we hebben volgende week een afspraak bij jurist @briedecassese. We zijn er erg blij mee en reizen volgende week af naar het kantoor van Briedé Cassese Advocaten & Mediators in Almelo. Het levert in ieder geval een iets rustiger gevoel op in deze roerige en verdrietige tijden voor Marije. En dat is heel, heel veel waard. 

Op dit soort dagen ben ik nog dankbaarder met mijn werk dan ik normaliter al ben. Wordt vervolgd! :-)

Weeswijzer