Presentatievibes

Je kent ze hopelijk wel. Die momenten dat alles als vanzelf gaat en dat je werk niet als werk voelt. Je ervaart dat alles precies zo is zoals het moet zijn. Tijdens presentatieklussen heb ik dat regelmatig. Dat voelt dan zo goed! Ik ben deel van de zaal en de zaal is deel van mij. Optimale communicatie, positive vibes all over the place. Maar soms...voelt het niet zo. Krijg je niet een doos bonbons toegestuurd of 'We Want More!'-gescandeer. 

Afgelopen maanden heb ik meer presentaties gegeven dan ooit tevoren. En soms vond ik van mezelf dat ik de plank missloeg. Was ik niet van mezelf gewend in presentaties. Maar hoe kan dat?

Eosblog_meisjeiStock_000013493218XXSmall Energie. Soms heb je gewoon niet genoeg energie om de informatie over te brengen op een manier dat de wereld iets sneller lijkt te gaan draaien. In mijn geval is dat een signaal dat ik wat meer aandacht moet vrijmaken. Eventjes minder voor mijn werk, maar meer voor de bron waar de presentaties vandaan komen: uit mezelf. Zodat ik daarna weer fijn de presentaties als vanouds kan laten stromen. En laat het nu nét bijna vakantie zijn! Ik heb overigens ook besloten slechts één workshop, masterclass, presentatie of groepssessie per dag te doen. #selfcare Zo zijn mijn opdrachtgevers altijd verzekerd van mijn beste energiepakketje. Want zij verdienen het beste. Net als jij. En net als ik.

Zo, dat was het eerste goede voornemen...en dat al vóór mijn vakantie! :-)