Live social media: #Ballonnetje

Tijdens mijn presentatie over de Return on Investment van sociale media tijdens het Colin Social Media Seminar in Tilburg (dank voor het mooie compliment trouwens!) organiseerde ik via Twitter een speciale actie: BallonnetjeBingo. Real time social media. In real life én online. En het werkte wonderwel.

Ballonnetje

Mijn presentatie werd live gestreamd via internet en stond op het programma rond 17.00 uur. De ervaring leert dat op dit tijdstip men meestal al aan de netwerkborrel toe begint te raken. Omdat ik het onderwerp van mijn presentatie echt de moeite waard vond (en vind) en iedereen de kans te geven de inhoud goed tot zich te nemen, besloot ik de kijkers scherp te houden met een attentiespel. Ongeveer drie kwartier voor aanvang van mijn presentatie twitterde ik dat de eerste aanwezige tweep en de eerste streamkijker die een ballonnetje (in wat voor dan ook) zagen en hardop "BINGO!" riepen, een aardig prijsje zouden krijgen. Zo gezegd, zo gedaan. Er waren ongeveer 15 twitteraars in de zaal (circa 150 aanwezigen). Het is mij niet bekend hoeveel twitteraars de live stream hebben bekeken. Maar hoe dan ook: ze waren wakker! Hopelijk ook dankzij mijn presentatie. De twee prijswinnaars zijn @klaushoven en @Steven_vdE. Zij hebben - als het goed is - inmiddels hun welverdiende SiteCom presentatielaserpointer ontvangen via ouderwetse post.

Eens nadenken over volgende acties...