Workshop corporate blogging voor Friese ondernemers

Vorige week was ik in Friesland om een workshop te geven over bedrijfsblogs. Ik deed dat in het kader van het Starterscongres van de Gemeente Leeuwarden. Ik opende mijn workshop met een welgemeend "Goeiemèddi alleghjèèr". Niet dat ik het Friese woordenboek had doorgeploegd, maar enigszins tijdelijk inburgeren moest lukken. ;-)

Het was goed om te zien dat Friesland goed aan de weg timmert met een uitstekende HBO-opleiding in Leeuwarden, maar wat twitteren en bloggen betreft mocht er nog wel een slag gemaakt worden. Er is een enorm groeiend aantal nieuwe ondernemers in de provincie, heeft wellicht te maken met de naschokken van de economische crisis. Werknemers die hun baan verliezen, kiezen steeds vaker voor ondernemerschap. Ik mocht hen vertellen over wat een goede blog voor hun onderneming kan betekenen. Het was een opstap-presentatie, ik hoop dat ondernemers het proactief oppakken.

De middag was overigens uitstekend verzorgd door Atje Deinum van Partner in Events. Werkelijk niets werd aan het toeval overgelaten, alle faciliteiten waren uitstekend in orde. De taxi stond ons al voor het station op te wachten, de beamer stond klaar, de koffie werd vers geserveerd, naamkaartjes stonden op alle stoelen. Werkelijk klasse. Mocht je in Friesland werken en een goede eventmanager zoeken: bel Atje!