Waar staat 'Eos' eigenlijk voor?

Vandaag kreeg ik via Twitter om toch vooral duidelijker te vermelden wat 'Eos' betekent. Niet dat Canon dat ook doet (die heeft ook een fotografielabel dat Eos heet), of het wetenschappelijke magazine dat ook Eos heet, of zelfs de Volkswagen Eos, die doet dat ook niet. Maar goed, ik zal desondanks aan de wens voldoen! :-) Wie overigens mijn visitekaartje heeft, kan het relaas al jarenlang op de achterkant lezen.

Afbeelding_1
De mythe

Eos was in de Griekse mythologie de godin van de dageraad. Ze was de dochter van de Titanen van het licht, Hyperion en Theia, en de zus van zonnegod Helios en maangodin Selene. De mythe gaat als volgt: als godin van de dageraad reed zij 's morgens uit bed, dat zij overigens deelde met Tithonus, om vervolgens de gouden poorten van de hemelen tijdig te openen voor haar broer Helios (de zon), die in het oosten oprees vanuit de Oceanus. Eos hief de sluier van de nacht op en strooide rozen op zijn baan terwijl zijzelf door het luchtruim zweefde op haar met goddelijke paarden bespannen tweespan. In het westen dook zij weer onder.

Waarom koos ik Eos?
In de mythe stelt Eos zich behulpzaam op: zij helpt de zon te schijnen. Ook is zij - of ze het wil of niet - bij dag en dauw op om fris aan de slag te gaan. Bovendien schijnt zij iedere dag een nieuw licht op alles. Deze drie elementen vind ik mooi metaforisch voor hoe ik in mijn werk als communicator sta: ik schijn ook graag een nieuw licht op communicatiekwesties, kijk graag met een frisse blik. En probeer er echt te zijn voor mijn opdrachtgevers. Ik schuw dan ook geen lange termijn werkrelaties. Iedere dag is immers uniek! En daarnaast..sprak de jurk in het plaatje bij deze blogpost ook aan. Maar dat terzijde. :-)