Drie jaar Eos Communicatie!

Drie jaar! Sinds 1 april (en dat is geen grapje) 2006 werkt Eos Communicatie aan projecten op het gebied van stadsontwikkeling, onderwijs en ict, e-learning, MKB en andere branches. En wat is er veel gebeurd sindsdien! Ben bij de start meteen begonnen met het ontwerpen en bouwen van Eoscommunicatie.nl, mijn corporate website (die na drie jaar wel aan herziening is, daar ben ik momenteel mee bezig - op een kakelvers, state-of-the-art webplatform!). Ik werk momenteel voor verschillende opdrachtgevers, onder andere EDG Media, Prima PO en VO, LogiJob BV, Logidex, LPRO HRM, Sanny de Zoete Antiek & Design Linnengoed, Vestia, A New Spring en Stijl. Ik help hen met corporate communicatie, het bekend raken met en gewend raken aan sociale webtoepassingen en verzorg webcopy.

New York Corporate Blogging Trip
In augustus 2006 startte ik deze corporate blog. Want ik blog sinds
eind 2003 over schaatsen, en ik dacht: "Dat kan toch ook zakelijk!?" Ik geloofde er stellig in - en nog -, en die
gedachte heeft me geen windeieren gelegd: mijn corporate blogging
business zag het levenslicht. Voor mijn corporate bloggingpraktijk ben ik in juni 2007 naar New York gegaan. Ik had al best wat ervaring met en kennis van bedrijfsblogs uit Amerika, maar wilde een goede vertaalslag maken naar de Nederlandse situatie. Geweldige keuze, al zeg ik het zelf. ;-) Heb sindsdien diverse zakelijke blogs mogen ontwikkelen, bijvoorbeeld die van LogiJob (krijgt aankomende week een restyling van mijn hand!) en Sanny de Zoete, Antiek & Design Linnengoed. En bloggen is nog recessieproof ook. :-)

Twitter
Sinds 20 maart 2007 ben ik aan het twitteren geslagen, aanvankelijk alleen als experiment en om frisse contacten in het New Yorkse te kweken. Maar ook in Nederland bleek het te leven. Het bleek een echte supertool. Ik kan soms opdrachten schenken, soms ontvang ik leads. En als ondernemer is het ook een geweldige 'zakelijke koffieautomaat': je hoort nog eens wat. Kennis over nieuwe software, zakelijke kansen, knusse twitterborrels, en vliegensvlugge nieuwsvoorziening! Bovendien is het gewoon gezellig. Mondiaal zitten er op dit moment ongeveer 7 miljoen mensen op Twitter. Mijn opdrachtgevers raad ik Twitter ook vaak aan. Share the fun!

Workshops
Aanvankelijk startte ik, naast mijn communicatieadviespraktijk, ook met workshops met een MVO-karakter. Denk bijvoorbeeld aan sociale cursussen over orde op zaken stellen op werkplekken, huishoudens en dergelijke. Dat vond ik wel leuk om te doen, maar mijn werkpassie riep me toch meer richting mijn liefde voor internet (en ja, ik weet hoe dat klinkt). Communicatieadvies met de nadruk op internet dus! Ik geef nog steeds workshops in opdracht. Maar tegenwoordig zijn ze voor communicatieafdelingen van organisaties. Over hoe ze snel meer te weten komen van en handigheid krijgen met sociale media. Want het frappeert me nogal hoeveel communicatieadviseurs echt te weinig kaas hebben gegeten van dit niet weg te denken element van ons vak! Online!

Concreet maatschappelijk betrokken
Maar mijn sociale betrokkenheid wilde ik toch een vaste vorm geven in mijn bedrijf. Ik startte WeesWijzer, mijn project voor weeskinderen in ons eigen Nederland. Want ja, er zijn nog steeds weeskinderen in Nederland (ik ben er een) en nee, zaken zijn bij lange na niet altijd goed geregeld voor hen. Ik liet mijn hart voor weeskids en mijn internetervaring de paden kruisen, en zo ontstond WeesWijzer.nu - online informatieblog over weeskids, en de WeesWijzerWiki, het platform waarop steeds meer praktische handvatten voor kids te downloaden zijn. Gratis, laagdrempelig, anoniem en effectief. Ook leuk: iedereen die affiniteit heeft met het onderwerp kan zijn/haar kennis binnenkort delen op de WeesWijzerWiki: binnenkort stel ik deze open voor open bewerking.

Plannen
Heb ik altijd. VIa deze EosBlog houd ik jullie op de hoogte! Je kunt me ook volgen op Twitter. Tot snel!

Op naar de volgende jaren Eos Communicatie!