Ban Je Blogdip!

Gisteren had ik het genoegen om een van mijn opdrachtgevers te verblijden met mijn workshop Ban Je Blogdip! Iedereen die aan een corporate blog werkt, heeft het wel eens: gebrek aan inspiratie, tijd of input (of een gruwelijke combinatie daarvan).

Banjeblogdip

Mijn opdrachtgever heeft nu ongeveer anderhalf jaar een bedrijfsblog. De medewerkers hebben gemerkt dat de blog het bedrijf snel deed stijgen in zoekmachines en dat menigeen het bedrijf vond via precies de goede zoektermen. Geweldig natuurlijk, maar als je een tijdje niet blogt...verzanden je resultaten. En is je succesartikel ineens oude koek geworden. Ik zag het gebeuren en besloot hen de workshop aan te bieden. Gisteren ontstond er een leuk gesprek, en ineens doken er allerlei leuke spontane ideeën voor de weblog op. Super! Ik heb meteen 's middags de workshopresultaten uitgewerkt in een samenvattende checklist, zodat de vaart er fijn in blijft. Binnenkort bepalen we samen de onderwerpen die de komende tijd aan de orde kunnen komen, en dan...loopt de blog weer als een trein. Goed om te zien, leuk om te doen! En dan ook nog eens met heel leuke mensen.