Echte winter

Het is echt, echt, echt winter. Winter met schaatsen, sneeuw en vrieskou. Geweldig! Zoals mijn netwerkgenoten al weten, houd ik met hart en ziel van schaatsen. Daarom werk ik, sinds de vrieskou startte, volgens een vriesrooster (mijn equivalent van het tropenrooster). Want ik mag dan van schaatsen houden, maar als er geen tijd is kan ik die hobby niet in de praktijk brengen. Die tijd maak ik dus. Ik werk daarom wat avondjes door, soms sla ik een dagdeel over. Die halen we dan weer in....in het weekend. Maar echt erg vind ik dat niet. Ik kies er zelf voor, en het levert me prachtige gestolen momenten op.

Dscn7068_800
Nieuwkoopse Plassen, vanmiddag.

Zo was ik vandaag op toertocht bij Aarlanderveen op de Nieuwkoopse Plassen. Er lag schitterend ijs. Althans, 's morgens. Vanmiddag transformeerde de enigszins besneeuwde ijsplak in een drabbige 'slush puppy'. Jammer; het betekende voor mij dat ik de toertocht moest onderbreken. Er waren net even teveel wakken (en regen) om door te rijden. Maar ach: het was een mooie dag. Vanavond werk ik even door, om morgen weer fris aan de slag te gaan.

Morgen staat er even geen schaatsen op mijn dagmenu: dan staan er weer een aantal te schrijven webteksten op de takenlijst. Ook ga ik iemand interviewen en geef ik een presentatie geven over het overwinnen van een blogdip. Daar kom ik later deze week nog op terug!