Veel moois op NOT 2009

Gistermiddag was ik op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (de NOT) in de Utrechtse Jaarbeurs. Altijd leuk, want ik kom altijd wel bekenden tegen. Uit vroeger tijden en van vandaag de dag. Bijvoorbeeld communicatieadviseur Astrid van de Kerkhof van Zint, communicatiedieverbindt. en onderwijskundige Marieke van Osch van Move. EDG heeft de gehele beursperiode een grote stand met leuke features als de Covermodelwedstrijd van de Prima-tijdschriften, supergoede koffie (gezet door echte barrista's) en ander vermaak. Ook leuk: minister Plasterk kwam langs op de EDG-stand en besloot spontaan op de foto te gaan voor de Covermodelwedstrijd. Leuk! Ik trok meteen mijn Flip Mino en filmde the making of de coverfoto. Het filmpje en het verslag vind je op de website van EDG.

Verder was het erg leuk om bepaalde merken terug te zien. De NOT is wat dat betreft toch soms ook een reisje langs Memory Lane. Zo zag ik Loco weer. Loco! Dat geweldige spel met blokjes en cijfers met briljante grafische patronen die tonen dat je je opdracht al dan niet goed hebt voltooid! Inmiddels is de verpakking van Loco wat meer van de 21e eeuw, maar gelukkig is aan de kern niets gedaan: een slim spel voor slimme kids. Echt super. Ik vond het echt machtig als ik alle sommen had opgelost, dat het toetje dan de opgeloste grafische puzzel was. Ik had een leuk gesprek met DE Loco-man van de uitgever. Mijn positieve gevoel bij het spel komt hij uiteraard dagelijks tegen. Zo ontzettend veel mensen hebben immers met Loco gespeeld!

Loco