Ondernemer en vakantie? Reken maar!

Vakantie1_2Maar al te vaak hoor ik mede-ondernemers verzuchten: "Die vakantie zit er nu even niet in. Het is zó druk, ik kan écht niet weg nu!". Ik begrijp dat best. Maar toch is het belangrijk tijd vrij te maken voor ontspanning. En langer dan een weekend. Want de boog kan niet altijd gespannen staan. Ik heb in 2008 'maar liefst' één week vrij gehad. Dat is niet veel. Daarom heb ik nu twee weken V-R-I-J. Ik krijg wel eens met onbegrip over deze keuze te maken. Onlangs deelde een mede-onderneemster haar gedachten: "Goh, twee weken. Nou nou, en daar hou je je dan ook strikt aan? Toe maar. En nieuwe opdrachten dan?". Al snap ik die opmerking wel, ik laat me er niet door van de wijs brengen. Ik heb namelijk wél tijd van mijn eigen vakantie af laten snoepen. Ik had eigenlijk 3,5 weken vrij gepland. Die laatste twee weken bewaak ik dan dus ook streng. Vakantie.


Vorige week en deze week ben ik dus even niet zo goed bereikbaar. Ik
check eens per twee dagen mijn e-mail, ik reageer wel op enorme
spoedzaken, maar verder...staat mijn laptop uit en ben ik fijn in mijn
tuin aan het werk. Heerlijk! Ik ben mijn tuin aan het restylen. En dat
was nodig, zullen mijn vrienden beamen. Het is fijn om even met wat
minder digitale zaken in de weer te zijn. Als je even vrije tijd
opneemt, merk je dat je nieuwe, frisse ideeën kunt opdoen. Ik laat mijn
gedachten dus wel eens afdwalen naar mijn bedrijf, maar vooral
filosoferend. Welke keuzen ga ik allemaal maken aankomend najaar? Welke
projecten komen op mijn pad? Voor wie kan ik iets betekenen? Welke
nieuwe initiatieven help ik de wereld in? We gaan het zien. Maar
eerst...grind storten en struiken planten!

Tot snel! Vanaf maandag 4 augustus ben ik weer bereikbaar. Voor korte-termijnvragen ben ik per e-mail
bereikbaar. Ben jij al met vakantie geweest? Of ben je er juist aan
toe? Luister vooral naar je ontspanningsbehoefte. Je doet jezelf en je
bedrijf er een groot plezier mee. Je kunt dan immers met frisse energie
het najaar in.