Interview

Gesprekken voeren vind ik leuk. Sterker nog, ik doe het de hele dag door. Telefonisch, face-to-face, via e-mail, via Twitter. De behoefte tot communiceren en om te weten wat in een ander omgaat (en de kennisdeling die hieruit voorvloeit), vind ik voedsel voor de geest. Het leukste is als tijdens een gesprek nieuwe inzichten ontstaan die je nooit had kunnen zien aankomen. Iemand professioneel bevragen betekent ook dat je ontvankelijk moet zijn voor nieuwe inzichten, en even je eigen overtuigingen moet parkeren.

Ik heb het grote geluk dat ik dit ook in opdracht mag doen. Bijvoorbeeld als gspreksleider, presentator of als interviewer. ZO was ik afgelopen maandag was ik in opdracht van e-learning softwareontwikkelaar A New Spring op bezoek bij Ben Ros, directeur van VBO Vaarbewijzen. In een snelle huurauto toog ik naar diep Brabant voor het tweegesprek. Ik was verrast door deze viefe zestiger Ben Ros. Hij toonde zich zeer ontvankelijk voor nieuwe technische ontwikkelingen, sterker nog, hij zoekt er voortdurend naar. Het is prettig als zowel de interviewer als de 'interviewee' zich ontvankelijk doch uitgesproken opstellen. Krijg je leuke resultaten van. Snel weer een leuk gesprek!