Dodesfelfo

Dodesfelfo? Que? Een onbekend concept, Dodesfelfo, heeft het levenslicht gezien op Twitter. Dodesfelfo is wat je wil dat het is. Er is geen vastomlijnde definitie van de Dodesfelfo. Voor de ene Twitteraar is het een dier, voor de ander is het voedsel, een nieuwe rockband of een equivalent van de Wet van Murphy. Dodesfelfo heeft ook een eigen twitterpagina, een fanpagina op Hyves, en Dodesfelfo duikt zelfs op op t-shirts (en ja, natuurlijk heb ik er één aangeschaft). De Dodesfelfo werd op een gegeven moment zelfs aangeboden op Marktplaats, hij werd op straat gespot en werd door een enkele Twitteraar zelfs achter het behang geplakt.

Dodesfelfo Twittermaatje Arne Hulstein schreef op zijn (engelstalige) weblog ook over de Dodesfelfo. Voor hem symboliseert de Dodesfelfo de manier waarop concepten zich verspreiden over sociale netwerken. En dat ís ook zo. Arne tipt ook het artikel van Karlijn op Marketingfacts.

Voor mijzelf was Dodesfelfo een smoesje: ik kwam vijf minuten te laat op een afspraak en gaf aan dat ik de Dodesfelfo had aangereden en daardoor was vertraagd. Ik merkte trouwens ook op dat als je een Dodesfelfo niet in zijn natuurlijke habitat laat, dat hij dan weleens zeer ontregeld kan raken en zichzelf kan gaan klonen. Kortom: Dodesfelfo is what you want it to be.

Ik ga trouwens snel weer aan het werk, want ik zag Dodesfelfo over de gang sluipen. Ik vraag me trouwens af of collega's durven vragen wat de Dodesfelfo is...