Van Flashmob, buiten spelen en Schaats-Chat

Gisteren werd er al noest over getwitterd: de freeze-flashmob (met z'n allen stilstaan op een via internet afgesproken moment, en dat dan filmen) op Utrecht Centraal! Er kwamen dan ook veel mensen op af. Sommige passanten hadden geen idee wat hen overkwam, en dat vergroot de jolijt natuurlijk des te meer. Eén twittermaatje stapte pardoes op de fiets en racete naar het station. Zó grappig! Zelfs de NuBlog heeft het erover en publiceerde een vodcastje. Leuk dat dat soort acties via Twitter altijd lekker vlot lopen!

Verder ben ik deze week druk bezig (hey, what else is new!) voor één van mijn opdrachtgevers met de recreatiekrant 'Naar Buiten', die op 2 april verschijnt (oplage 1,4 miljoen, huis aan huis, hatsekiedee!). Met veel partners maken we dé krant voor recreërend Zuid-Holland. Ik verklap natuurlijk nog niet teveel, maar het ding komt echt vol te staan met routes, activiteiten, tips en noviteiten in gebieden, en zelfs technische snufjes. Ik ben ook bezig met het maken van een Google Map die correspondeert met de papieren versie van de kaart, maar die allemaal additionele informatie biedt. Ik houd jullie op de hoogte: als 'ie klaar is zijn jullie (zeg maar) de eerste die het horen.

En natuurlijk is Schaatsreporter nog steeds in volle gang. Deze week heb ik een experimentje gelanceerd: een schaats-chat venstertje in de rechterkolom van Schaatsreporter.nl. Als iemand stoer schaatsnieuws heeft, kan het direct gemeld worden. En wat er extra leuk aan is: je hoeft niet te registreren om een chatbericht in te typen. En natuurlijk heb ik wél gedacht aan beveiliging en misbruik: IP-tracking is my middle name ;-) Ik ben niet continu online natuurlijk, maar als je me treft, dan is het leuk!