Lesgeven aan mediasnackers

Inmiddels heb ik er alweer twee lescycli op zitten: een zesdelige workshop "Krant in de Klas" en een zesdelige workshop "ComputerPlus". Ik besef me zeer dat ik lesgeef aan 'mediasnackers'. Kids die media tot zich nemen als snacks. 'n Hapje blog, 'n brokje Twitter, 'n bammetje YouTube en een avondmaaltijd aan games. Ik vind het een leuke term, 'mediasnackers'. Ik kwam het tegen op onderstaand filmpje dat ik op een gezamenlijk initiatief van blog-goeroe's Robert Scoble en Jeremiah Owyang vond. Die twee hadden een heel leuk experiment: ze startten een wikipagina (groter hoefde 'ie niet te zijn) met daarop één centrale vraag die op z'n Twitters (140 tekens max, dus) beantwoord moest worden: 'wat is de toekomst van communicatie?' Volstrekt onmogelijk om zo te beantwoorden, maar wél een leuk experiment! Ze noemen 't MicroMedia. In het kort was het de bedoeling dat iedereen via een microblogging-service (zoals Jaiku, Twitter of Pownce) naar wens een reactie schreef, en de link naar deze reactie publiceerde op de wiki. Nah, da's leuk!

Als ik 'ns een goede aanleiding vind, zal ik kijken of ik die menthode ook passend vind. Het is in ieder geval wél innovatief!

Hieronder een filmpje over MediaSnackers. Vergeet die gecomputeriseerde stem maar zo snel mogelijk, maar de inhoud spreekt wel voor zich.