Inspiratie bij de vleet

Op verschillende blogs en websites zie ik allemaal tips staan voor het geval een blogger of schrijver gebrek aan inspiratie heeft. Tips als 'lees de weekendkrant' en 'scan al je rss-feeds' zijn vaak welkome aanraders voor menig blogger. Eerlijk gezegd heb ik nooit gebrek aan inspiratie. Ideeën genoeg. Ik kom altijd wel iets wonderlijks tegen gedurende de dag. Opmerkelijke situaties tijdens een drukke werkdag, bizarre billboards (pdf), een artikeltje in halve verlaten krant in de trein, een boekentip in het Volkskrant Magazine, een opmerking op televisie, een linkje via Twitter over nieuwe marketingmethoden, of gewoon het luide telefoongesprek van een anonieme treinreiziger. Het kan van alles zijn.

Inspiratie

Voor deze blog heb ik vaak ideeën, maar soms kom ik er niet toe om ze goed uit te werken, of word ik even opgeslokt door de waan van de dag. Soms kan ik mezelf even losscheuren van alle afspraken en taken en krabbel ik het stukje in een paar minuten op. De laatste weken merk ik echter dat het wat minder vlot gaat. Dan moet ik beter letten op ontspanning, en vooral mijn pauzes in acht nemen. Heel normaal, want de boog kan niet altijd gespannen staan. De ideeën zijn er nog steeds, maar meestal is de dag al op. Ik doe dan ook wel héél veel de laatste tijd. Ik werk aan een project bij G.Z-H, ik ben de website van LogiJob aan het upgraden (over ongeveer een week is 'ie live), morgen geef ik de laatste les van de ComputerPlus-cursus aan de kids van Het Startblok, ben bezig met de PR-zaakjes voor damastkoningin Sanny de Zoete, en WeesWijzer moet zeker meer vorm krijgen dit jaar, net als Blogging For Good. En tja, bedrijfsvoering is natuurlijk ook niet handig om te vergeten, zeg maar. Toch laat ik me niet van de wijs brengen, en nu sommige projecten bijna zijn afgesloten, ontstaat er weer een beetje ruimte voor nieuwe ad hoc-klusjes voor leuke opdrachtgevers, het ontdekken van nieuwe web 2.0-tooltjes, en natuurlijk ruimte voor een beetje vaker schaatsen.

Dus inspiratie tekort? Ik niet! Voor wie daar wél last van heeft, niet getreurd, check deze link.