In actie voor de Nierstichting Elfstedentocht

Gisteravond had ik een overleg met Stichting IdeeelPlus en de Nierstichting over de komende editie van de Nierstichting Elfstedentocht, die op 1 maart 2009 plaatsvindt. Vorig jaar schaatste ik mee (met Ard Schenk!) voor dit goede doel, gesponsord door veel goede vrienden, bekenden en mensen uit mijn professionele netwerk. Net als vorig jaar ga ik me voor deze editie weer inzetten. Deze keer niet alleen door gesponsord te schaatsen, maar ook door mee te denken aan de online mogelijkheden om deze bijzondere actie voor dit goede doel onder de aandacht te brengen. Zoals mijn netwerk inmiddels wel weet ben ik dol op web 2.0-toepassingen, en deze actie leent zich er uitermate goed voor om ook crossmediaal te benaderen.

SchenkjojannekeBinnenkort vertel ik meer over de geplande actie, en is er online ook meer over te vinden! En uiteraard zal de sponsoractie voor mijn kersverse schaatsteam Schaatsreporter dan ook gemakkelijk vindbaar zijn. Niet alleen op mijn schaatswebsite Schaatsreporter.nl, maar ook op deze EosBlog. Ook vanuit mijn eigen bedrijf zal ik een bijdrage doen aan de Nierstichting Elfstedentocht. Vorig jaar schaatste ik 450 euro bij elkaar, zonder team, als schaatser alleen. Uiteraard leg ik mijn ambities voor 1 maart hoger. Ik mik op minimaal 1000 euro met Team Schaatsreporter. Meeschaatsen? Dat kan! Zelf een team starten? Kan ook!

Niet alleen uit sportieve overwegingen besloot ik me aan te sluiten bij deze actie. Ook omdat ik in mijn familie iemand ben verloren aan suikerziekte, die uiteindelijk door nierfalen stierf. Het leven is vluchtiger dan velen van ons soms denken. Je gezondheid is een buitengewoon waardevol goed. Koester het leven - ook dat van een ander.

Ook zin om mee te doen aan deze actie? Laat dan even een berichtje achter, of twitter even, of zoek anderszins contact. Er zijn veel mogelijkheden om mee te doen aan de Nierstichting Elfstedentocht. Door mee te schaatsen, door een team op te zetten (waarom niet?), door een donatie te doen...mogelijkheden te over. Voor wie nog twijfelt: ik plaats in deze blogpost een filmpje dat ik vorig jaar maakte tijdens de eerste editie van de Nierstichting Elfstedentocht. Voel je vooral geïnspireerd.

Wordt vervolgd!