Lezing: 'De Zin en Onzin van Corporate Blogging'

Op maandag 27 oktober spreek ik bij Platform Communicatie Rotterdam over de zin en onzin van bloggen, voor pakweg 50 communicatieprofessionals. Dit doe ik samen met Jaap Stronks (internetjournalist en programmamaker) en Robert Leefmans (managing partner bij Mangrove). Francisco van Jole is moderator van de avond.

Gedurende pakweg vier jaar blog ik. Ik begon met korte bespiegelingen op actualiteiten, eigenlijk heel algemeen. Vervolgens begon ik over langebaanschaatsen te schrijven. Nog iets later ontdekte ik het fenomeen corporate blog. Ik vond het zo'n bijzondere vondst; eindelijk een meer laagdrempelige manier om in contact te treden met je doelgroep! Je geeft je opdrachtgevers een kijkje in de keuken, en laat zien met wie ze zaken doen, of kunnen gaan doen. Want werken, dat doe je met mensen.

Ik wilde er meteen alles van weten, en toog anderhalf jaar geleden naar New York om te ontdekken hoe communicatoren en marketeers het implementatieproces aanpakten. Corporate blogging was daar toen al veel meer gangbaar dan in Nederland. Die reis heeft me veel kennis en bloggenoten opgeleverd. Opgeladen keerde ik terug en begon het in de praktijk te brengen en de kennis over te dragen.

Ook weten wat een blog voor je bedrijf kan betekenen? Of heb je knagende vragen die echt beantwoord moeten worden? Je bent van harte welkom. Meld je aan bij het secretariaat van PCR. Meer informatie over de avond vind je hier.

Datum: 18.00 uur 27 October 2008

Locatie: Hal 4

Watertorenweg 200

3063 HA Rotterdam

Aanvang: 18.00 uur