Netwerken en tapas prikken

Gisteravond was ik in Utrecht, bij een toffe netwerkbijeenkomst voor ondernemende vrouwen. 'Zin in Netwerken' heette het, een initief van oud-collega en vriendin Astrid van de Kerkhof. We verzamelden ons aan de Oude Gracht, in de knusse tapasbar Abrikoos. Ik vond het een werkelijk leuke avond. We waren met pakweg z'n achttienen, en de diversiteit in belangstelling en ervaring was tof en inspirend. ZO waren er onder andere een dame van Philips ("Sense & Simplicity! Ik draag mijn pay-off graag uit!"), een astrologe (of eigenlijk twee, want organisator Astrid is ook in de sterren), een journaliste, een dame die met kunst in de weer is, en meerdere mensen die zich met name op hun persoonlijke ontwikkeling richten (da's altijd goed). Het was leuk om te horen wat iedereen bezighoudt, wat ontwikkelpunten zijn en welke richting de dames op wilden. Ik vond het op mijn beurt fijn om mijn ideeën over WeesWijzer, maatschappelijk verantwoord ondernemen, mijn freelance-bestaan en Schaatsreporter te delen. En natuurlijk over alle goede web 2.0-manieren van netwerken. Lang leve Twitter! Ik vond het open gesprekken met ontvankelijke mensen. Ik heb niet iedereen gesproken, maar ik zie wel reden genoeg om nog eens te gaan.

Astrid had enveloppen meegenomen, waarop aanwezige dames hun zakelijke vragen op konden schrijven. De andere aanwezigen konden hun suggesties en wilde ideeën op hun beurt op een papiertje schrijven en dit in de envelop doen. Da's pas een inhoudelijk cadeautje!

Volgende maand weer? Count me in!

Jojanneke van den Bosch