Maatschappelijk verantwoord ondernemen: betrek je passie er bij!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is goed, nuttig en het geeft je een goed gevoel. Soms wordt er in organsaties best 'zwaar' over gedaan. Want wat zou een goede actie zijn? En is de begunstigde partij wel een betrouwbare? Wil je achterban wel mee? Tja. Allemaal goede vragen.

Soms is het antwoord zo voor de hand liggend, dat het je bijna niet opvalt. Vaak zijn de ideeën die niet zo erg opvallen omdat ze zo simpel zijn, het meest briljant. Neem nou die actie van de Nierstichting: een sponsortocht op de schaats. Op het oog een simpele (doch sexy) benefietactie. De Nierstichting Elfstedentocht vindt plaats op (uiteraard) elf ijsbanen in Nederland. Iedereen (dus óók bedrijven) die de Nierstichting een warm hart toedraagt kan dan zijn of haar rondjes rijden ten bate van het goede doel. Toch is deze actie niet zo simpel: iedereen wordt er immers beter van: de Nierstichting uiteraard (profit), nierpatiënten, de deelnemers (betere conditie! Strakkere benen!), sponsorende bedrijven (Goede PR! Wij Doen Goed! kortom: profit), individuele sponsors (ik steun mijn favoriete schaatser! het goede doel!).Bovendien belast niemand het klimaat met de actie (planet), en zijn er plenty vrijwilligers die graag een steentje bijdragen (people).

Ik vind de actie zo goed, dat ik zelf meedoe. Uiteraard om bovenstaande redenen...maar toch voorál omdat ik bezeten ben van schaatsen. Ik schaats dus op 21 oktober op de ijsbaan van Alkmaar mijn rondjes voor de Nierstichting. Leuke bonus: Ard Schenk is er dan ook. Zo zie je maar: goed doen is geen straf. En al helemaal niet wanneer je je passie bij je actie betrekt!

Thermometer
U kunt deze actie ondersteunen door mijn schaatsrondjes te sponsoren. De opbrengst komt volledig ten gunste aan de Nierstichting. U kunt op mijn sponsorpagina van de actie Schaatsen Aan volledig beveiligd een bijdrage overmaken als stimulans om mijn rondjes te rijden. De sponsorthermometer staat inmiddels op 46 procent van de doelstelling van 250 euro. Mocht het doel snel bereikt worden, dan pas ik het natuurlijk aan. Ik wil immers zo veel mogelijk bij elkaar sprokkelen voor de Nierstichting. Uiteraard houd ik de vorderingen (en ander schaatsnieuws) bij op mijn website Schaatsreporter.nl.