Wie is groter, Google of...Hyves?

Vandaag kreeg ik in mijn RSS-reader een opmerkelijk berichtje. Het lijkt erop dat Hyves in Nederland vaker wordt bezocht dan Google! Dit blijkt uit cijfers van webstatistiekenbureau Alexa. Sinds begin juli genereert Hyves meer pageviews dan the big G. ÜberHyver Raymond Spanjar (oprichter) zei eerder dit jaar in Adformatie al dat hij Google wilde passeren. Dat vond ik destijds nog wat spierballenpraat, maar ik moet het hem toch echt nageven: het is gelukt. Briljant! Hyves heeft trouwens 3,9 miljoen leden. Raymond heeft een volgend doel ook al helder. Hij hoopt dat het begrip "hyven" in de Dikke van Dale komt.

Als ik kijk naar mijn eigen Google- en Hyve-gebruik, moet ik zeggen dat Google nog wel vaker op mijn beeldscherm staat dan Hyves. Maar ja, ik gebruik wel meer sociale netwerksites. LinkedIn, Twitter, you name it. Ik ga trouwens deze week eens Facebook uitzoeken.

Hyves