Verkiezingsstrijd, veiligheid en web 2.0

Handige web 2.0-toepassingen worden steeds slimmer en breder ingevoerd. Zo kwam ik deze week de Twitterpagina van de brandweer in Los Angeles (de LAFD) tegen. Best grappig en handig, want zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes over brand in de stad. Ik weet niet hoe snel en nieuwtjes worden gepubliceerd, maar ik vind het wel een vernieuwende stap na de winkels en mediabedrijven die ook al op Twitter zitten (bijvoorbeeld Marktplaats en Adformatie). Het is denk ik wel een slimme manier om laagdrempelig contact te houden met de doelgroep, al is het veelal éénrichtingsverkeer. Antwoorden op een Twitteraar kan altijd, maar het valt te bezien of degene op wie je reageert hier ook iets van merkt. Hoe dan ook: leuke ontwikkeling.

Lafd
Ben benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen in ons land. Het lijkt me bijvoorbeeld echt super als mensen van de dierenasielen ook op Twitter gaan zitten. Mocht iemand zo wreed zijn een huisdier achter te laten voor de vakantie (en desondanks webwijs zijn), dan wordt diegene daar nog online mee geconfronteerd. Zou mooi zijn. Dit klinkt misschien wat te belerend van mij uit, maar ik vind het prima als sommige Next Web (laten we dat "2.0" toch alsjeblieft zitten)-toepassingen een pedagogisch karakter krijgen. Kan de wereld best gebruiken. Misschien is het ook goed als goede doelen ook op Twitter gaan. Je komt er veel mensen tegen en ke kunt nog eens een balletje opgooien over nieuwe ontwikkelingen. Ik heb er al zakenlunches door gehad, zoals velen!

Ook de Amerikaanse verkiezingsstrijd is niet verschoond gebleven van web2.0. Op YouTube konden filmpjes ingezonden worden met vragen aan de presidentskandidaten. Ik vind het wel een heel inventieve manier van de Amerikaanse overheid om inspraak ruimte te geven.

Cnnyoutube
Wat zou de volgende Next Web-toepassing zijn? En hoe vernieuwend kunnen deze toepassingen aangewend worden? En voor wie? Ik blijf bovenop het nieuws zitten!