Communicatie kent geen komkommertijd

...maar toch neem ik graag van de gelegenheid gebruik om een komkommertijd-item te publiceren. Ik zag op tv dat menig politicus gebruikt maakt van het zomerreces om juist aandacht te krijgen voor programmapunten (immers het voorjaar is kansloos: tè veel concurrentie van de coalitie). Ik doe niet aan die trend mee: ik kies ongegeneerd voor Zomergasten. Afgelopen zondag heb ik genoten van de laatste tien minuten van Zomergasten met Joris Luyendijk en voormalig tafeltennister (tegenwoordig China-verslaggever) Bettine Vriesekoop. Niet dat slechts die laatste minuten de moeite waard waren, maar meer heb ik er niet van gezien. Ik overweeg de herhaling te gaan zien op zaterdag de 28e op Nederland 2. Wat ik zag was een fragment van Leonard Cohen  ("Take this Waltz", een eerbetoon aan de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca). Ik vond het zeer mooi. Cohen heeft een rauwe stem met een kwetsbare toonvastheid die vergelijkbaar is met die van Tom Waits. Dit vergroot de waarde. Ik kan er veel over vertellen, maar kijken is leuker: