Ecologische voetafdruk Nederlanders: zevenmijlslaarsafdruk

Dat het weer ons niet echt veel moois heeft gebracht, is wellicht de meest overbodige opmerking die ik zou kunnen maken. De zomer valt wat tegen, en Nederlanders vliegen dan ook massaal naar zonniger oorden. Wég van het prutweer, wég van de wateroverlast, gewoon wég! OAD en Cheaptickets doen dan ook goede zaken. Nou ja...goed...in ieder geval lucratief. Het klimaat is er wat minder bij gebaat, want de gemiddelde ecologische voetafdruk groeit met de seconde door al die vluchten naar de zon. We kunnen misschien beter spreken van een zevenmijlslaarsafdruk.

Hetweer_1
Ook ik ben niet helemaal vrij van blaam: ik ben immers net naar New York geweest. En nee, ik ben de grote sloot niet zwemmend overgestoken. En van grote boten houd ik niet.

Gelukkig is Nederland ook een prachtig land om op vakantie te gaan. Zou het volgende week beter weer zijn? Het klimaat zou daar in ieder geval heel blij mee zijn. OAD en Cheaptickets wellicht iets minder...(hoewel: zij zijn geloof ik al wel 'los' voor dit jaar).

Als, eh, ik bedoel natuurlijk wannéér het zonniger weer wordt, ga ik zeker gebruik maken van mijn Natuurkampeerterreinenkaart. Ik ben dol op groene campings. Toegegeven, er moet wel degelijk sanitair zijn. :-) Maar heerlijk buiten vertoeven in ons mooie land, zonder reisstress, vertragingen op Schiphol en files op de Route du Soleil, dat is toch een heerlijk vooruitzicht! Bovendien kun je op veel campings draadloos internet uit de lucht plukken, dus voor verregende middagjes is altijd een alternatief. Wie dit al maar corny vindt, kan natuurlijk alsnog naar de zon vliegen. Maar doe de natuur en jezelf een plezier: compenseer je vliegmijlen. Of doe iets anders terug voor de aardbol. Hoe dan ook: we zullen weersvoorspellers op televisie waarschijnlijk nog veel vliegtuigsporen in de lucht zien bewonderen...