Eos NY Corporate Blogging Tour: the city never sleeps

Touchdown! Na een goed verlopen vliegreis zette ik zondagmorgen
lokale tijd voet op New Yorkse bodem (bye bye rain, hello hello heat).

Ny

Als je een
tijdje niet in NYC geweest bent, moet je je altijd weer even laten ‘dopen’. Er
moet dan iets gebeuren waardoor je ineens weer weet waar je bent. In mijn geval
was dat door de vriendelijke man die mij en mijn medevliegreizigers opving op
JFK om ons vervolgens te transporteren naar Manhattan. Eenmaal bij aankomst
bleek dan -natuurlijk- dat ik voor die twintig minuten slechts 65 dollar hoefde
te betalen. Yikes. Toch is dat wel één van de charmes van New York. Je laat je een keer tillen en dan weet je beter. Welcome to Gotham! 

In een notendop de eerste dagen
In het vliegtuig ontmoette ik wat aardige mensen met wie ik bijna de hele zondag heb doorgebracht.  We hebben wat goede 'het-leven-gesprekken' gehad en wellicht kom ik ze deze week nog weer tegen. Voorts heb ik de Gay Pride Parade mogen gadeslaan. Net zoiets als de parade in Amsterdam, maar dan niet over grachten maar op 5th Avenue. En ietsje groter. En in New Amsterdam!


Maandagochtend heb ik mijn eerste stapeltje werk verricht in de meest nabijgelegen Starbucks. Bless wi-fi in openbare gelegenheden! Starbucks is één grote verzamelplek van
laptops met enorme hoeveelheden latte’s, frappuccino's en muffins ernaast. Ik kan ook niet zeggen dat ik het een straf vond om te werken in die ambiance. Nog
éven wat voorbereidingen voor mijn presentatie op woensdagmorgen, nog wat
laatste aanpassingen maken op documenten voor een opdrachtgever, nog even de
laatste RSS-feeds doornemen, wat extra contacten leggen met New Yorkse bloggies…en
wat chatten met het thuisfront. Voor je ’t weet zijn er drie uren voorbij en
heb je het blok nog niet verlaten. Laptopcafé Starbucks blijkt wel een enorm
goede smeltkroes van professionals te zijn. Ik heb genetwerkt en een afspraak
gemaakt met een webdesigner (die ik overigens tipte op de handige features van
Meebo, Netvibes, Bloglines en TypePad).


Ik kwam helaas wel plots tot de ontdekking dat ik in alle haast was vergeten mijn kekke corporate pakje in te pakken. Prioriteit bij het inpakken
bleken toch eerder de digitale media te zijn. En kleding is toch gemakkelijker
te vervangen in Manhattan dan bestaande computerfiles. Dus dat probleem bleek
ook maar relatief - en oplosbaar in anderhalf uur shoppen. Nothing Bloomingdale's or Macy's can't fix.


Maandagavond ben ik naar een forumdiscussie van de New York Times geweest waar Ayaan Hirsi Ali zitting had. Het onderwerp
van de avond was 'No More Violence Against The World's Women'.
Ik vond het een boeiende discussie, heb mijn vragen gesteld (ga ik nu even niet op in, gaf wel voldoening) en ontvang er nog foto's van (van de fotograaf van TNYT). Het was fantastisch om te zien dat Ayaan zo ongeveer wordt aanbeden in New York en zoveel meer verbale bewegingsvrijheid heeft. Ze leeft er duidelijk van op, en de ovatie is haar van harte gegund. Dat was in Nederland wel even anders.

Vandaag (dinsdag) ben ik op pad geweest met een Big Apple Greeter, een inwoner van New York die bezoekers rondleidt in de stad en dingen toont die niet op het lijstje hotspots staan. Dat is gebleken, want ik voelde me volledig veilig - al struinde ik wel door de heavy duty Bronx! Ik kan niet anders zeggen dat ik deze ervaring nooit had gehad als ik niét de Big Apple Greeter had ingeschakeld. Ik kan het dan ook iedereen aanraden. Ik heb een filmpje gemaakt van 'mijn' Greeter Robert Acevedo, een van oorsprong Zuid-Amerikaanse man die veel weet over Manhattan, maar vooral over the Bronx en Harlem. Het was een mooie middag. Ik zal het filmpje uploaden zodra mijn mobieltje weer doet wat ik wil.

Blogg
Morgen staan weer wat échte corporate bloggingafspraken op het program. Ik geef om 10.30 uur een presentatie op een marketingstrategiebureau dat zelf ook, net als ik, bedrijfsweblogs ontwikkelt. Ik kijk er erg naar uit en heb er alle vertrouwen in dat dit een mooie gelegenheid wordt om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en nieuwe innovaties het leven in te blazen. Verder heb ik een ontmoeting met enkele bloggers uit New York in de loop van de dag. Donderdag ga ik op pad voor mijn opdrachtgeefster Sanny de Zoete. Ik zal bij een galerie enkele voorbeelden tonen van het mooiste damast van de wereld. Wellicht is het binnenkort dan ook in New York te verkrijgen!
In de loop van de donderdag staat de volgende blogmeeting op de agenda, en op vrijdag vindt m'n NY Corporate Bloggie Lunch plaats, waar bijvoorbeeld ook Rachel Clarke (mede-Twitterer, marketingstrateeg en actieve blogger) bij aanwezig zal zijn. Uiteraard ben ik ook druk aan het werk voor de berichten die op de Intermediair Forward Blog gepubliceerd gaan worden in week 28, en moet er natuurlijk ook nog wat gerelaxed worden. Hm, zo'n week gaat wel heel erg snel voorbij! Wellicht nog ten overvloede: in de EosZine die na deze week uitkomt ga ik dieper in op mijn bevindingen over het bedrijfsbloggen. Don't worry!

Gelukkig kan er nog wel wat gemaild en gesmst worden met het thuisfront. Gelukkig maar. Je zou je nog eens verloren gaan voelen in de stad die nooit slaapt...