Snel communiceren via Skype...of toch niet?

De menselijke vaardigheid tot communiceren blijkt toch écht vaak boven de geautomatiseerde variant  te gaan. What happened? Ik mailde Erno Hannink pakweg een maand geleden een berichtje via de chatfunctie van Skype. Nu zoek ik wel vaker contact met vakgenoten en andere netwerkgenoten, het is immers mijn werk als communicatieadviseur! Deze keer wilde ik wat kennis uitwisselen over MobielBreedband, één van de blogs waar Erno bij betrokken is. Ik vernam een hele tijd niets van Erno wat me toch wel wat verbaasde, als die-hard online communicator. Maar vandaag ontving ik ineens (ploeink!) een antwoord van Erno. Hij bleek mijn Skypebericht vandaag pas te hebben ontvangen! Hier kon Erno niets aan doen: het was een foutje van Skype. Het is maar goed dat er geen vital information in stond, geen zaken van leven of dood. Maar toch. Misschien toch maar weer wat intensiever e-mailen. Of in ieder geval Skype blijven gebruiken om te BELLEN, niet om te chatten! Lang leve de blogs, zeg maar.

Skaip_1 Gek genoeg bleek de site van Skype  eigenlijk al enigszins voorbereid op storingen, als ik zo kijk naar het aantal HELP-functies. Die 'deep breath' (zie plaatje) heb ik dan ook zeker genomen. ;-)

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of meer mensen zo'n vreemde bokkensprong met Skype hebben meegemaakt. Het heeft wat mij betreft wel iets van een breedband internetverbinding die wat al teveel heimwee heeft naar het tijdperk van de postduif...

Erno Hannink schreef ook een entry over dit voorval op zijn blog.

Delicioussmall Bewaar deze pagina in Del.icio.us