Voorbereidingen voor New York Corporate Bloggie Adventure

Het is een drukke tijd! Niet alleen is de eerste editie van EosZine verstuurd (dank voor de positieve reacties, lezers!), ook ben ik druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl voor een bevriende onderneemster, een perstraject voor een productlancering en een adviesklus over maatschappelijk verantwoord ondernemen (fijn dat MVO besmettelijk blijkt te zijn!). En natuurlijk...het voorbereiden van mijn werkreis naar Nieuw Amsterdam, eh, New York volgende maand.

Ik zal vanuit New York de Forward Blog van Intermediair voorzien van berichtgeving van mijn bevindingen. Ik ga dieper (en 'first hand') onderzoek doen naar bedrijfsblogs in de VS. Het is leuk om ervaringen hierover uit te wisselen met vakgenoten en andere professionals. Onze cultuur verschilt nogal van de Amerikaanse (toch, echt!), en dat merk ik wel bij de implementatie van blogs bij Nederlandse organisaties. Het verschil in aanpak en werkcultuur intrigeert mij mateloos, en ik kijk er dan ook naar uit om de Antwoorden op mijn Vragen te vinden. Welke vragen dit zijn, vertel ik vanuit New York, en daarna. Het blijft dus nog eventjes spannend.

Minder geheim, maar minstens zo leuk is de New York Meet The Bloggies Lunch die ik organiseer. Heb er zin in. De interactieve kaart van Manhattan (met daarop alle NY bloggies per metrohalte aangegeven) komt me dan ook best van pas.

Met de veiligheid zit het vast wel goed. Er is sinds kort een draadloos beveiligings- en surveillancesysteem  voor het dagelijks leven. Ik hoop overigens wel dat de meeste internetcafé's draadloos werken, want ik heb vernomen dat een een zwerver onlangs per ongeluk brand stichtte met een smeulend sigarettenstompje. De internetkabel vatte vlam, kreeg kortsluiting en de verbinding tussen Boston en new York lag plat. Lang leve draadloos.

Wordt vervolgd!

Onderstaand filmpje is van de wonderlijke activisten van GiveUsBackNewYork.