Goeiemoggel!

Goeiemoggel! Ik heb regelmatig sproetjes. Gelukkig hoef ik dan niet bij de afdeling Transploft te zijn, anders gaat het hopeloos verkeerd. het is ook maar goed dat ik dan geen inktvip hoef te verplaatsen!

Ik denk dat iedereen die een tv in huis heeft staan (of veel op YouTube is te vinden), deze KPN-reclame wel kent. De aandoenlijke sulligheid van de personages versterkt het effect enorm. Het gebeurt niet zo vaak dat ik een clipje tegenkom dat blijft hangen. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat we bijna allemaal wel te maken krijgen met ontvangen sms-jes met typfouten die de berichten soms cryptisch maken, soms wonderlijk onbegrijpelijk zelfs. Frans Jan Boon van MolBlog heeft er ook een leuk stukje over geschreven.

Zijdelings gerelateerd: het is een bekend fenomeen dat je te letters van woorden kunt omdraaien, of enigszins door elkaar kan husselen, maar dat dat de leesbaarheid nauwelijks aantast. Als je er nieuwe letters aan toevoegt, wordt het een wat moeilijker verhaal. Ik zal er eens een voorbeeldtekstje van opzoeken. Wordt vervolgd!

Jojanneke van den Bosch