Hoe New York naar Nederland kwam

Ik kan er eerlijk over zijn: ik mis New York. De kans dat ik stante pede mijn koffers pak en definitief de grote sloot oversteek is desalniettemin klein. Werken in Nederland vind ik prettig. Ik blijf hier dan ook graag. Maar toch heb ik soms, vaak, erg vaak zelfs, de behoefte om - gewapend met laptop en draadloos internet - naar de dichtsbijzijnde straathoek te lopen en onder het genot van een frappuccino van koffieboer Starbucks wat te werken.

Starbucks_1Deze droom wordt in zekere zin werkelijkheid doordat...Starbucks naar Nederland is gekomen. Op Schiphol. Een paar maanden geleden had Starbucks al een vestiging áchter de douane geopend, maar nu is het ook voor lokaal reizend Nederland mogelijk om een Starbucks-traktatie te scoren. En dat het op Schiphol is, lijkt me geen toeval: als je er dan tóch bent...is de verleiding om een reis naar New York te boeken soms lastig te weerstaan. Ik denk dat ik de volgende keer dat ik vanuit Rotterdam naar Heerenveen ga, maar voor een reis via Schiphol kies.

En eh, Starbucks een commerciële beursgenoteerde organisatie? Jazeker. Maar wél een die maatschappelijk verantwoord onderneemt. People, planet, profit zijn goed in balans bij de koffiegigant. Dus dat maakt alles weer goed. Zeg maar.